недеља, 2. септембар 2012.

Ram sa školjkama

Malo vas zna da sam veliki zaljubljenik u školjke, a poslednjih nekoliko godina i 'kolekcionar'. U kolekciji o kojoj sam pisala u jednom od prvih postova, nalazi se zaista mnogo različitih vrsta školjki i kućica morskih puževa. Još prošle godine imala sam u planu da vam pokažem neke od njih, ali za sada je sve ostalo na jednoj slici iz starog posta i mojim planovima. Valjda zato što još uvek nemam pravo idejno rešenje kako da ih klasifikujem i pružim im odgovarajuću 'ambalažu' u stanu u kom živimo. 
Pored školjki iz dalekih zemalja, nagomilalo se i dosta školjki iz malo bližih toplijih krajeva. Šta sa njima?
Prošle godine napravili smo divne zvončiće koji stoje na vratima od terase i pri svakom izlasku na terasu, ili malo jačem vetru - svojim zveckanjem podsećaju na more i leto. Tu su i neizbežni aranžmani sa školjkama, a ovog leta rešila sam da napravim i jedan ram za slike sa školjkama. 
U svakom trenutku, stari, dotrajali ram možete izlepiti školjkama, a kako ja takav nisam imala, a i slika koju sam odredila da stavim u ram je dosta velika, jednostavno sam napravila ram od kartona. 
Obložila sam ram papirom (ako želite da ram obložite papirom, uverite se da ste papir dobro zalepili za karton, pre nego što zalepite školjke), zasukala rukave i umazala se lepkom :). 

 

Za leplenje školjki na ram predložila bih neki vulkanizerski lepak za gumu. Ja sam koristila 'Sintelan', jer ma potrebnu gustinu, ne kvasi papir, a relativno brzo se suši. Imajte u vidu da se na velikim vrućinama suši mnogo brže nego inače, pa nemojte namazati ceo ram odjednom, već mažite i lepite deo po deo. Prostor između školjki popunjavala sam sitnim kamenčićima koje sam dovukla sa mora. Ne, nije me mrzelo da nosim flašu sa kamenjem u koferu. :) 
Mada se lepak brzo suši, ostavite sve da odstoji nekih sat vremena i ram je gotov. Još ako u njega stavite fotografiju sa letovanja, biće to još jedan lep trenutak ukraden od vremena...



Želim vam uspešan i kreativan početak nove radne nedelje!

6 коментара:

  1. Ovo mi se, zaista, dopada!! Mislim da ću iskoristiti ideju :)

    ОдговориИзбриши
  2. Pored toga sto si kreativna, ti si i vrlo vredna. Za cas osmislis i napravis neku lepu stvarcicu.
    Jako mi je simpaticno ovo. Uopste, volim more. Podseca me na detinjstvo i na mog tatu, koji je stalno iz mora dovlacio neke zivuljke - hobotnice, zvezde, jezeve, skoljke, a i mnogo toga cemu ne znam ime. Tako da ovaj tvoj morski ram izaziva vrlo prijatne asocijacije.

    ОдговориИзбриши
  3. Eto, ovo je npr. dobra ideja kud sa školjkama. :)

    ОдговориИзбриши

NAPISITE SVOJ KOMENTAR