субота, 20. август 2011.

Za sve vas, zainteresovane za 'Scrapbooking'

Dopadaju vam se albumi i čestitke ručne izrade? Dok na internetu gledate gotove proizvode nečijih vrednih ruku želite da se i sami oprobate u njihovoj izradi? Naizgled, imate sve što vam je potrebno: volju i maštu, a šareni papirići i po koji hamer se uvek nadju negde u kući! Taman ste se zadubili u seckanje i lepljenje, ali ste onda naišli na 'manje' poteškoće... Cvet koji ste isekli ima one male ćoškiće kada ga stavite na čestitku. Samo što ste ga zalepili, a cela čestitka je počela čudno da se krivi i deformiše... Pokušali ste da napišete flomasterom neku porukicu, ali tek sada sve to liči na školsku svesku đaka prvaka! Shvatate, posle nekoliko napravljenih čestitki da to više nije stvar spretnosti, strpljenja, već da postoje neke 'cake' koje vi ne znate... 
Tako je otprilike izgledao moj početak u 'Scrapbooking'-u. Najveći problem je to što kod nas ima veoma malo ljudi sa kojima možete razmeniti iskustva. Pre nepune dve godine, kada sam počinjala, u svom širem okruženju nisam imala kreativne ljude koji bi mi dali poneki koristan savet iz ove oblasti, pa sam do 'znanja' dolazila na teži način.  Ovih dana, listajući blog fenomenalne Cornelle, pročitala sam neke od njenih prvih postova, koji su zapravo uvod u 'Scrapbook'! Do sada sam bila toliko opčinjrna njenim čestitkama i albumima, da sam njen blog doživljavala kao galeriju divnih radova. Tek nedavno posvetila sam mu pažnju koju zaslužuje i našla savete koji su mi bili toliko potrebni na početku! Da ne bih prepisivala pročitano, toplo vam preporučujem da posetite njen blog CORNELLA CARDS BLOG i nadjete savete zlata vredne, budući da se Cornella ozbiljnije bavi ovim hobijem :) . Rećiću vam samo da uopšte nije jeftin, mada na prvi pogled ne izgleda tako; nije lako doći do materijala; ali, ako ipak odlučite da uložite nešto vremena, novca i truda, verujem da ćete biti prezadovoljni kao i ja! 

4 коментара:

  1. Hvala Jasna! Mislim da sam se zarumenila od sreće i uzbuđenja. Divno je bilo čitati ovaj tvoj post. Toliko iskren da me je zatekao :). Ja sam prilično dugo u ovom našem hobiju, pa bi svako na mom mjestu već imao dosta iskustva. Za sve što te interesuje stojim ti od srca na raspolaganju. Još jednom HVALA i veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  2. Mnogo bi mi lakše bilo da sam i sama tvoje postove pročitala na vreme, kada sam počinjala, ovako sam 'zanat pekla' na teži način. Morala sam te preporučiti, jer zaista vredi posetiti tvoj blog! Pozdrav! :-*

    ОдговориИзбриши
  3. sve sto si napisala potpuno je tacno,sve izgleda tako jednostavno dok ne pocnes:))ali i zarazno je,ja sam pocela pre par dana posle vise meseci pracenja slicnih blogova.I stvarno je slab izbor repromaterijala i u Beogradu a mogu zamisliti kako je u manjim mestima!!Divne su ti cestitke,nadam se i ja cu jednom stici do takvih radova:))

    ОдговориИзбриши
  4. Jelena, hvala na lepom komentaru :), Nabavkom originalnog materijala nemoj da se zamaras (osim ako nemas nekoga u inostranstvu ko bi ti slao ovakve stvarcice). Slobodno improvizuj i eksperimentisi sa materijalom koji ti je na raspolaganju, a ako ti zatreba neki savet, slobodno se javi! :)

    ОдговориИзбриши

NAPISITE SVOJ KOMENTAR