петак, 14. септембар 2012.

Aranžman sa školjkama

Ovo bi mogao biti nastavak prošlogodišnjeg posta u kom je pitanje bilo 'Šta sa školjkama?'...
One su često najdraži suvenir sa letovanja, ali posle kratkog vremena krenu da šetaju sa police na policu da bi na kraju stigle na terasu. Na terasi se zavuku u neku saksiju sa cvećem, ili čekaju da vam u posetu dođe neko ko će reći 'Jao, kako su lepe!', a vi ćete ih drage volje pokloniti, jer inače ne znate šta biste sa njima. Obično im je takva sudbina. 
Ja još uvek nisam smislila originalni način kako da ih iskoristim, niti sam na internetu našla ideju koja me je posebno zainteresovala, a već dugo imam osećaj da sam 'nadomak otkrića'! :)
Ako se trudite da ispoštujete principe feng šui-ja, možda vam dobro dođe podatak da je školjke najbolje držati u kupatilu. 
U našem kupatilu nalazi se prilično veliko ogledalo koje ima neobičan 'ram' od stakla. Ja sam taj ram videla kao dobro mesto da udomim nekoliko školjki, a za glatke površine poput stakla, metala, plastike, najbolje ćete ih zalepiti pištoljem sa silikonom. Najbolje- jer ćete ih tako lako odlepiti ako vam to bude potrebno,što posebno dobro dođe ako ste podstanar :) . 
Ako ipak završe svoju karijeru na terasi , željno iščekujući da nekome zapadnu za oko, uvek ih možete udostojiti lepog pakovanja za srećan put. Za to će vam poslužiti staklena teglica, ili druga providna posuda, sitni kamenčići ili pesak na dnu tegle i - školjke. 





Ako imate neku zanimljivu ideju kako upotrebiti školjke, ili neki koristan link, bila bih vam zahvalna da to podelite samnom kroz komentare, a ja obećavam da ću vam predstaviti svoje 'veliko otkriće' čim ideja sazri! :)


10 коментара:

  1. Neke manje školjkice možeš za nakit koristiti :) Ako imaš neko veće ogledalo zalijepi par školjkica, malo šljokica i eto ti jednostavna dekoracija.. :) Ma naći ćeš već nešto što će ti se svidjeti, sigurna sam! Pa ćeš nam se pohvaliti uskoro s nekim novim radom :)

    ОдговориИзбриши
  2. Ja sam pre mnogo godina ukrasavala ram za slike skoljkama tako sto sam ih utiskivala u gips kojim sam premazivala ram. Posle se sve lepo izlakira i deluje bas lepo.
    Lepila sam ih i na veliko kamenje i pravila kao neku ikebanicu sa morskom temom. Premaze se sedefastim lakom za nokte i na kraju isprska lakom za kosu da dobije sjaj.

    ОдговориИзбриши
  3. Trenutno nemam nikakvu još dekoraciju sa školjkicama, osim ovakvu, kao što ti imaš, u tegli. Moja kolegica je sa silikonom poljepila školjkice po ormariću u kupaoni, a od jedne velike školjke je napravila držač za sitne naušnice. U biti ideja ima svakakvih, drugo je ono što nam se svidi i što je moguće uklopiti u život koji živimo.

    ОдговориИзбриши
  4. Divna dekoracije! Moje školjke još nisu došle na red upravo zbog nedostatka inspiracije.Nekoliko vas mi je dalo ideju pa ću ih valjda do sljedećeg ljeta iskoristiti:)

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala svima na komentaru i na idejama koje ste podelile! :)

    ОдговориИзбриши
  6. Radila sam nešto slično, samo su školke bile sitnije. Sipala sam vodu i ubacila mali buket svežeg cveća.

    ОдговориИзбриши
  7. sa kojim lepkom da lepim skoljke za drvo ?

    ОдговориИзбриши
  8. KAKO DA ZALEPIM ŠKOLJKE ZA SLIKARSKO PLATNO

    ОдговориИзбриши

NAPISITE SVOJ KOMENTAR