субота, 4. фебруар 2012.

Šarene kutije

Volim kutije i koristim ih za sve i svasta - za odlaganje manje potrebnih stvari, za dečje igračke, čuvanje sitnica i još mnogo toga. Kad god ne znam gde nešto da sklonim, u stan ušeta jedna nova kutija. A kada se nakupi puno manjih kutija, onda sve one stanu u jednu veću kutiju! :) Dokle će to moći tako, vreme će pokazati. Ove kutije su sa dečijim motivima, taman za odlaganje igračaka, slagalica i kocki koje su ostale bez originalnog pakovanja, a istom tehnikom ukrašavala sam i kutije u kojima držim svoje lične sitnice. Neko posebno uputstvo nije potrebno - kutiju premažete lepkom za drvo koji je razblažen sa malo vode, zalepite papir koji ste pripremili i sačekate da se osuši.



 Lepak za drvo se sam po sebi dosta stegne, što dodatno učvrsti kutiju, a ako planirate da je izložite veeelikim naporima, tj. da je date deci na korišćenje, :) onda je celu prelepite širokom selotejp trakom kada se osuši. Malo više pažnje posvetite ivicama, kako se papir ne bi odlepljivao. U tu svrhu, kada se lepak malo prosuši, nanesite još barem jedan sloj lepka, a ako vam estetska pravila dozvole - možete ih kasnije prelepiti papirnom trakom, selotejpom u boji ili nečim trećim što vam padne na pamet. 


Prijatan dan vam želim!

10 коментара:

  1. Jaoo gde si bila pre 2 dana kad sam se mucila s lepljenjim salveta na kutije :) Lepo i pametno lepak za drvo (imam ga u izobilju) a ne kao ja...uh :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. My Perfect Lounge- ne znam cime si lepila salvete, ali ovo ti je prava stvar, ja ga koristim za dekupaz. Eto ideje za ubuduce! :)

      Избриши
    2. Ma lepak za papir koristila :) Evo, upravo sam drvofix rastvorila pa da vidimo sta cu da iscarobiram :)))

      Избриши
    3. Evo i mene da dam moralnu podršku projektu! :) Baci pogled na poslednji post o peglanju salveta, moyda ti da neku novu ideju. Nego, gresim li ja, ili si ti imala svoj blog..?

      Избриши
  2. Ovo izgleda tako dobro!Samo po sebi ukras i po!

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala svima sto ste svratili i ostavili komentar! :)

    ОдговориИзбриши

NAPISITE SVOJ KOMENTAR