недеља, 24. јул 2011.

Zvončići od školjki


           Posle letovanja, obično svima ostanu kutijice i vrećice pune školjki, sakupljenih na plaži. Ako ste kolekcionar školjki, uredno ćete ih očistiti, klasifikovati i staviti ih na mesto, pripremljeno specijalno za njih. Ipak, ako niste, pre ili kasnije zapitaćete se - 'Šta sa njima?'... Školjke su veoma zahvalne za oplemenjivanje manjih delova nameštaja, ukrasnih predmeta kao što su ramovi za slike, kutijice za nakit i sl. Uz malo mašte, od njih se mogu napraviti fenomenalne figurice, nakit... Evo još jedne jednostavne ideje kako da školjkama oplemenite svoj životni prostor. Moram da napomenem da je ovo ideja mog supruga, koji pored svojih interesovanja uvek nađe volje i vremena da potpomogne i podrži moje male 'projekte'. :) Reč je o zvončićima za vetar, koji se obično prave od metalnih cevčica. Naši zvončići napravljeni su od - školjki! Pored školjki potreban vam je alat kojim ćete ih probušiti, konopac i daščica koja će sve to da drži (mi smo iskoristili bambusov štap). Slika govori bolje od bilo kakvog uputstva, ceo posao je gotov za pola sata. Mi je držimo na terasi pored cveća i to je pravi, mali kutak za opuštanje. Može se držati i u stanu, mada u zatvorenom prostoru gubi svoju funkciju, a ukoliko imate dvorište - verujem da će to biti poseban doživljaj, jer je zvuk koji ovi  zvončići prave na vetru neopisiv! 










9 коментара:

  1. Čudoviti zvončki, ki vaju bodo ob vsaki sapici spominjali na lep dopust.
    Hvala, za komentar in obisk mojega bloga.
    Lp iz Ljubljane.

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala na posjeti i potpori.Imala si pravo,sličnih smo interesa :)).Lijepi pozdrav!!!

    ОдговориИзбриши
  3. gde se drze na kojoj strani sveta skoljke

    ОдговориИзбриши
  4. I ja sam se raspitivala o tome, ali sam naisla na razlicita misljenja... Jedni kazu da u zivotnom prostoru ne treba drzati ljusture od skoljki, a drugi kazu da ih treba drzati u kupatilu. Strana sveta nije precizirana. Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  5. Cime ste busili skoljke?

    ОдговориИзбриши
  6. Zvoncici treba da stoje kod ulaznih vrata, da kada se ista otvore prenu ulaznika ako je imao losu energiju u sebi, te je tako ostavi ispred vrata. Onaj koji nosi dobru energiju on ce je povecati pozitivnim zvvukom zvoncica.

    ОдговориИзбриши

NAPISITE SVOJ KOMENTAR